Land Rover Forum

Svar på indlægget:

Aktivt - ikke aktivt medlem (26-04-2021 21:58:13)
Ib Hammer #219, reg. mjyl
Det er et par gange, i nogle af de orange tråde, samt et nyligt indlæg i en tråd om forsikring, blevet fremført, at tingene foregår ude i regionerne og at klubben er det der sker til arrangementerne. Enten underforstået eller sagt mere direkte, at man er mindre værd, hvis man er et ikke-aktivt medlem.

Det rejser et hovedspørgsmål:
Hvornår er man et aktivt medlem ?

Er man aktiv, hvis man deltager i et arrangement i regionen? Skal man deltage 1, 2, 3, 4 eller 5 gange for at være aktiv ?
Er man aktiv, hvis man deltager på LA og ikke i andre arrangementer ?
Er man aktiv, hvis man er valgt til en tillidspost i regionen, et udvalg eller HB, men ellers ikke deltager i arrangementer ?
Er man aktiv, hvis man deltager i udvalgsarbejde ?
Er man aktiv, hvis man skriver en artikel til Oasen ?
Er man aktiv, hvis man svarer på spørgsmål på Forum og Facebook ?
Er man aktiv, hvis man deltager i debatter på Forum ?
Er man aktiv, hvis man gør opmærksom på, at et udvalg eller HB, er ved at overtræde klubbens vedtægter og landets love ?
Er det nok at deltage i kun en af disse aktiviteter, for at blive betragtet som aktiv, eller skal der flere til ?

Hvad med de ikke-aktive medlemmer ?

Klubben har omkring 1220 medlemmer, står der på hjemmesiden. Jeg troede ellers at tallet var omkring 1350? Erfaringen siger at ca. 1/3 af medlemmerne er aktive, hvilket vil sige, at ca. 2/3 af medlemmerne er at betragte, som værende ikke-aktive. Hvorfor det forholder sig sådan vides ikke, men sådan har det været i det meste af klubbens levetid, måske lige bortset fra de første 8 - 10 år, hvor klubben ikke var så stor.

Hvorfor er man et ikke-aktivt medlem af klubben ? Det kan der være mange årsager til og forklaringer på og den ene er lige så god som den anden.

Hvis man skulle fristes til at nedgøre de ikke-aktive medlemmer, og kalde dem lidet flatterende ting, skal man lige huske, at det er gruppen af ikke-aktive, der er den største bidragsyder til klubben, og som betaler for, at klubben har de midler, der skal til, for at kunne fungere.

De ikke-aktive betaler kontingent, på lige fod, med dem der kalder sig aktive og er dermed garant for at Oasen kan udkomme, at der kan ydes tilskud til regionerne, at der kan ydes tilskud til LA og eventuelt andre arrangementer, at der kan ydes tilskud til diverse udvalg, at der kan betales kørselsgodtgørelse til HB og andre der udfører et frivilligt arbejde for klubben osv., driften af IT-opsætningen, omkostninger er der nok af, bare se de sidste 3 - 4 års regnskab.

De ikke-aktive er faktisk særdeles vigtige for klubben, og er med til at sørge for, at de aktive kan deltage i arrangementer. Kunne klubben overleve, hvis der kun kom kontingentbetaling fra de ca. 400 - 450 aktive medlemmer ? Det er det Oasen alene koster om året !

Det kunne klubben måske, men det ville nok ikke ske, uden en voldsom stigning i kontingent og en væsentligt højere betaling for at deltage i arrangementer, hvor der f.eks. skulle betales for benyttelse af et område. Hvad ville sådan en udvikling betyde for antallet af medlemmer ?

Det kan undre at mange, og selv dem der var med til at lave medlemsundersøgelsen, ikke kan udlæse dette simple, men vigtige, resultat af undersøgelsen.

Derfor, undlad venligst at se ned på eller skævt til dem der har valgt, at være ikke-aktive medlemmer, tak dem i stedet for, for det er dem, der i høj grad er med til at sikre, at klubben overhovedet kan eksistere i sin nuværende form.

mvh
Ib 0219
Du skal være logget ind for at kunne vedlægge billeder.
Indtast første bogstav i ordet "dieselpumpe"
Retningslinier for indlæg i Land Rover Forum #07, 22. september 2014
  • Rover Forum er et forum for Dansk Land Rover Klub og andre Land Rover-interesserede der søger hjælp og vejledning i alle tænkelige forhold, der vedrører det at have en Land Rover.
  • Brug Rover Forum til at få svar på dine spørgsmål - eller hjælp andre til at få svar på deres.
  • Brug ikke Rover Forum til "snik-snak". Rover Forum er ikke en chat.
  • Hold en sober tone!
  • Tal pænt i god tone med respekt for andre.
  • Brug skrift-sprog - ikke tale-sprog (fyld ikke dit indlæg op med smileys, sms-forkortelser, o.lign.)
  • Skriv ikke hele dit indlæg med STORE BOGSTAVER. Så lyder det som om du råber.
  • Personlige angreb, ukvemsord og tilsvininger accepteres ikke.
  • Hold tråden/emnet. Når du svarer på indlæg, så hold dig til det aktuelle emne/spørgsmål. Start en ny tråd, hvis du har kommentarer som ikke relaterer sig til det oprindelige emne.
  • Enhver form for forsøg på køb/salg/bytte accepteres ikke i Rover Forum - brug istedet Rover Børsen eller kontakt folk direkte.
  • Indlæg oprettet i falsk navn accepteres ikke.
  • Indlæg der overtræder eller opfordrer til overtrædelse af gældende dansk lov accepteres ikke.
  • Indlæg der indeholder links til download af ulovligt materiale accepteres ikke.
  • Indlæg kan af en administrator blive flyttet til andre emner, hvis det skønnes hensigtsmæssigt.
  • Indlæg kan af en administrator blive markeret som "Kun for medlemmer".
Indlæg i Rover Forum der ikke overholder ovenstående retningslinier vil uden varsel og advisering blive slettet af en af Rover Forums administratorer.